Kakaduk és papagájok [20]



Mérete: testhossza 36-40 centiméter, szárnyának fesztávolsága 56 centiméter. Csőre 3 centiméteres, a farka 14 centiméter.
Testtömege: 370–630 gramm, a hímek kicsit nagyobbak
Tápláléka: főleg gyümölcsöket, magokat eszik; vad és termesztett növényeket egyaránt. Az állati eredetű eledelt sem veti meg. Ausztrália gabonaföldjein kártevőnek számít.
Szaporodása: Monogám természetű, a párba állás életre szól. A tojó 1,5-2 nap alatt 2-5 fehér tojást rak, és azokon párjával felváltva 21-24 napig kotlik.[18]
Természetvédelmi státusza: A fiókákat is együtt etetik. A kismadarak 45-50 nap múlva repülnek ki és utána a szülők még 6 hétig etetik őket.

X Bezárás
Forrás: Wikipédia