Főoldal Hírek Szolgáltatások Könyv rendelés Állataink Állásajánlat Galéria Örökbefogadás Vendégkönyv Elérhetőség Webkamera Interaktív térkép

Aktuális oldal megosztása

Facebook oldal
Látogatók

Jelenleg: 4
Ma: 804
Tegnap: 1569
Összesen: 6660164
Összes találat: 17026417
Vendégkönyv

2018-as akció: Szülinapi ajándék!!!

Minden, a családjával, szüleivel, nagyszüleivel érkező gyermek, akinek az állatkertünk látogatásának napján van a születésnapja, ingyenesen látogathatja az állatkertet. Ezt igazolni kell a szülőnek a megfelelő igazolvánnyal vagy okirattal. Személyi igazolvány, anyakönyvi kivonat vagy ami alkalmas a szülinap igazolására.
Róbert írta:

Köszönöm azt a sok kellemes napot, amit az abonyi állatkertben töltöttem. Örülök, hogy találkozhattam Buborékkal. Most szomorú vagyok, hogy mindennek vége, mert Buborék nélkül nem olyan ez az állatkert, mint volt. Én fogadalmat tettem és be is tartom. Soha nem fogok ellátogatni Felsőlajosra az állatkertbe.

Bejegyezve: 2016.04.06 - 19:44Karesz 33 írta:

Köszönöm hogy hírt adtak Buborékról a vízilóról így továbbra is az ország egyik kedvenc állatkertjének tartom önöket és ígérem hogy hamarosan ellátogatok majd újra önökhöz csak most Felsőlajosra és nem a megszokott Abonyi kertjükbe. Üdv: az egyik rajongójuk.

E-mail
Bejegyezve: 2016.04.06 - 19:39Ancsi írta:

Kedves Tibor!Szomorú hogy egyszerűen nem hagynak békén benneteket és ennyi segítség mellett sem kaptok engedélyeket!Sajnos az irigység sok mindenre képes! Sajnálom ami történt de tényleg Buborék további életét kellett figyelembe venni és ez volt számára a legjobb megoldás!Elhiszem hogy hihetetlen nehéz volt ez a döntés mert nagyon a szívetekhez nőtt ez a cuki kis állatka(nekem aranyhalaim vannak de megsirattam mikor elment pedig csak 1 pici halacska de nagyon hiányzik) De erősek vagytok és majd tovább él bennetek a kicsi utódjukban!Kívánom sikerüljön mindent amit szeretnétek!

Bejegyezve: 2016.04.06 - 12:32simon veronika írta:

Kedves Tibor! Köszönet a szép és megható tájékoztatásért. A könnyeim folynak. 2015 december 30-án azért még megsimogattam, mint mindig, ha Nála jártam.A születésnapján remélem meg tudom látogatni és azt is remélem, hogy megismer. Hozzám mindig odacammogott, ha nevén szólítottam. Nem tudom van-e a világon még ilyen kedves víziló, akit simogatni lehetett. Az én érzelmi világomba mély nyomot hagyott. Nagyon szép az új helye, remélem boldog lesz.

Bejegyezve: 2016.04.06 - 05:42N. írta:

Üdv! Úgy elmentem volna ma az első évfordulóra, de pont most műszakizzák a kocsimat. Kíváncsi vagyok mi változott egy év alatt, remélem minden rendben van! Jó munkát továbbra is! Még annyit hozzátennék, szomorú hogy az emberek nagy része csak addig érdeklődik az állatok iránt míg azok kicsik és védtelenek. Valamiért nem tudtam ezt kihagyni. Biztosan még a legutolsó menhelyi kiruccanás gépel belőlem.

Bejegyezve: 2016.04.04 - 07:09Fülöp Gergely írta:

Nagyon jól éreztük magunkat, családosoknak is kellemes kikapcsolódás. A park mérete kisgyerekeseknek tökéletes, kényelmesen bejárható, a játszótér pedig igazán klassz. Köszönjük az élményt!

Bejegyezve: 2016.04.02 - 15:22karesz 33 írta:

Buborék vissza került haza Pécsre vagy hova lett mert nem látom róla sehol a híreket hogy mi történt vele.

E-mail
Bejegyezve: 2016.04.01 - 17:07Simon Veronika írta:

Buborék végleg elment?

Bejegyezve: 2016.04.01 - 16:07Marica írta:

Ugye valahol a honlapon megjelenik majd, hogy mikortól meddig és milyen kölyökállat simogatására lesz MÉGIS alkalom valamiképpen Felsőlajoson? Vagy a rendelet ide is és minden formát tekintve vonatkozik?

E-mail
Bejegyezve: 2016.03.31 - 10:54Viki írta:

Ma voltunk az állatkertben a 4 éves kisfiammal. Nagy öröm számomra amikor azt látom az Ő arcán az állatok iránt amit én is érzek! Köszönet az állatkert teljes dolgozógárdájának!!! Még biztosan előfordulunk nálatok!

Bejegyezve: 2016.03.28 - 21:34Mi-mi írta:

Akinek 3 alfajtiszta (!) szibériai tigris, 2 fehér oroszlán és 2 fehér tigris csak egy középszerű élményt ad, az valószínűleg közel sincs tisztában azzal, hogy micsoda kincseket látott, amik nemhogy Magyarországon, de még a világ állatkertjeiben is ritkaságnak számítanak! Nem mindegy a vérvonal!

Bejegyezve: 2016.03.16 - 11:15Pákozdi írta:

Nekem kellemes volt, de kellemesebb lett volna ha nincs belépő mert drágának tűnik. Keveset látok érte. De azért egyszer megnézhető volt.

Bejegyezve: 2016.03.15 - 11:29dr. Nyerges-Bohák Zsófia írta:

Kedves Magán zoo csapat! Tegnap voltunk állatkertjükben, és leesett az állunk milyen csodálatos környezetben és színvonalon tartják állataikat! Köszönjük az élményt, csak így tovább! Egy megjegyzésem lenne: a lovakról le lehetne venni a kötőféket. Látszik, hogy az összes éjjel-nappal kötőfékben van, és már kidörzsölte az orrhátukat a szíj. Én sem gondolom, hogy kifejezetten fájna nekik, de nem esztétikus egy állatkertben az ilyesmi! De ez csak egy apróság, egyébként az egész szuper jó volt, biztosan el fogunk látogatni többször is Önökhöz, és ajánljuk másoknak is a Magánzoo-t! Üdvözlettel, Nyerges-Bohák Zsófi

E-mail
Bejegyezve: 2016.03.14 - 15:45Anikó írta:

A tigriseknek tenger vizet töltöttetek a medencébe?

Bejegyezve: 2016.03.05 - 15:10Törzslátogató írta:

Én juszt azért is megyek! Nehogy már egy paragrafus tartson otthon... max. viszek egy széket és letáborozok az adott kifutó elé, ahol a kölykök lesznek. És mint egy mozit, nézem egész nap Ezt máshol amúgy sem tehetném meg... Az élmény meg így is, úgy is felejthetetlen!

Bejegyezve: 2016.03.03 - 08:26Törzslátogató írta:

Hát igen, sajnos így már teljesen más a leányzó fekvése. Hozhatnak akármilyen törvényi szabályozást, a MagánZoo akkor is messzemenően Magyarország LEGJOBB állatparkja! Itt nem csak egyszerűen állatok vannak, hanem olyan élőlények, akik a szemünk láttára nőttek fel és akiknek ismerjük a történetét. És ha valaki még sosem járt itt, biztos talál egy látogatót vagy gondozót, aki szívesen mesél neki, ezáltal közelebb hozva ezt a világot. Halkan jegyzem meg, miután tavaly (összesen) 8 simogatáson vettem részt, már nem is ártott valami szabályozás, mert kezdett hisztériába fordulni a dolog. Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy egyetértenék a törvény bármelyik betűjével is! Tiboréknak eddig sem volt könnyű dolguk, de ez csak még nagyobb szintre emeli a Parkot és mivel már megtanultak (megtanították őket) küzdeni, ez az akadály sem lesz számukra legyőzhetetlen!

Bejegyezve: 2016.03.03 - 08:23Anti írta:

Kedves Látogatótársak! Sajnos a törvény pontosan fogalmaz, a korábban idézett részen felül a 16. paragrafus 4.b. pontjában ez olvasható: Különösen veszélyes és közepesen veszélyes állatfaj egyedének tartása, illetve bemutatása során a látogatók, illetve illetéktelen személyek nem kerülhetnek fizikai kapcsolatba az egyeddel. A teljes szöveg itt megtalálható (köszönöm Timinek), az idézet a 31. oldalról van: http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK15199.pdf És a tigris, oroszlán (valamint az összes nagymacska) és a kedvenc vízilounk is a különösen veszélyes kategóriába tartozik: 7.7. oroszlán (Panthera leo) 7.8. tigris (Panthera tigris) 7.9. leopárd (Panthera pardus) 7.10. jaguár (Panthera onca) 7.11. hópárduc (Uncia uncia) 7.12. gepárd (Acinonyx jubatus) 7.13. puma (Puma concolor) 7.22. vízilófélék összes faja (Hippopotamidae spp.) Magát a bemutatót is engedélyhez és további személyi és tárgyi feltételekhez kötötték, ezzel nem könnyítve meg a Tiborék dolgát.

Bejegyezve: 2016.03.02 - 20:49Törzslátogató írta:

Állatkertben létesített állatsimogatóban... Olyan állatsimogató, amiről a paragrafus szól, sosem volt sem Abonyban, sem Felsőlajoson. Hiszen egyik helyen sem lehetett bemenni a kis-nagymacskák közé, nem életvitelszerűen éltek ott... Ha esetleg kihozták ennek a passzusnak a végrehajtási törvényét, ott lehetne pontosabban elolvasni a dolgokat, de az ide bemásolt paragrafus alapján sem a látogatóknak, sem Tiboréknak nincs félnivalójuk. Tiborék nem állatsimogatóként tartják a kölyökállat-simogatásokat. Majd ha fogják a kisoroszlán/kistigrist, beteszik egy kifutóba, ahová akkor, amikor akar, ahány ember, amennyi akar, annyi ideig, ameddig akar stb. megy be, na akkor már hatálya alá fog esni, addig nem... Tudom, hogyan működnek ezek a simogatások, Zuri óta nem volt olyan picur, akit ne dögönyöztem volna meg.

Bejegyezve: 2016.02.28 - 16:01Marica írta:

Kedves Brigi, köszi az infót, akkor ez viszont nyilván vegytiszta irigység a részükről! Azért jó lenne, ha pl. Tibor is megszólalna az ügyben, mert ő hitelt érdemlően meg tudná mondani, hogy a látogatók ilyen módon áradó szeretete bármilyen módon hátrányt jelentett-e az állatkölyköknek! Egyébként én ismerek még egy másik magán állatkertet is, ahol ez a lehetőség minden évben bevett gyakorlat volt eddig. Ott is nagyon odafigyeltek arra, hogy a kicsiket ne fárasszák ki, ezért csak napi 2x kb. 2 órányi lehetőség volt bemehetni közéjük, megsimogatni őket, fényképezkedni velük. Meggyőződésem, hogy nem az állatok túlzott féltése, sokkal inkább a látogatók érdeklődésével arányos BEVÉTEL elirigylése vezette a rendelet proponálóit és megalkotóit!

E-mail
Bejegyezve: 2016.02.28 - 14:32Marica írta:

Az aláírásgyűjtés jó ötlet, de NEM CSAK a facebookon kéne lehetőség rá, mert ott nincs fenn mindenki, aki ebben szívesen részt venne. Persze nyilván elsősorban ott, mivel azt nagyon sokan olvassák. Én sajnos nem tudom a módját és a helyét egy ilyen indításának, de ha valaki ért hozzá és megcsinálja, az ismerőseim között lelkesen propagálnám.

E-mail
Bejegyezve: 2016.02.28 - 14:16Ancsi írta:

Én is olvastam ezt a paragrafust nagyon szomorú és egyben bosszantó ez az egész! Mindig is irigyek voltak erre a csodálatos Magán Zoo-ra hogy saját erőforrásból mindenféle segítség nélkül ezt létre tudták hozni!Na meg persze hogy az országban egyedülálló volt hogy minden évben több kölyköt is felneveltek és persze hatalmas látogatottsága volt ez biztos nem tetszett nagyon sok mindenkinek többek közt az Önkormányzati állatkerteknek!Büszke vagyok Tiborra és persze a kis családjára is hogy ennyire szeretik és tisztelik is az állatokat több szeretet nem is kaphatnának mástól!Remélem lesz valami megoldás de sajna Ők egyedül kevesek ehhez lehet aláírás gyűjtésbe kéne kezdeni hiszem hogy rengeteg ember van aki érthetetlenül áll most mindehhez

Bejegyezve: 2016.02.28 - 11:39Brigi írta:

A zöldek biztos ,hogy benne vannak ,illetve biztosan tudom,hogy hogy el lett küldve a tervezet az önkormányzati állatkerteknek véleményezésre ,és ez kifejezett kérésük volt ,hogy tartalmazza ezt a passzustzeknek vélemémye

Bejegyezve: 2016.02.28 - 10:05Marica írta:

Kedves Brigi, köszönöm, hogy kikerested. Most már csak azt kéne kiderítenünk, hogy ez az Országos Állatvédő Egyesület kezdeményezésére született rendelet-e, vagy az ötlete máshonnét ered...

E-mail
Bejegyezve: 2016.02.28 - 09:59Brigi írta:

27paragrafus (4) )/A Állatkertben létesített állatsimogatóban kizárólag háziasított fajok ,illetveolyan egyedei helyezhetőek el ,amelyek számára nem jelent fizikai és pszichikai megterhelést az emberekkel való napi érintkezés. Állatsimogatóban veszélyes állat,illetve nem ivarérett a szülőállattól elválasztott egyed nem helyezhető el! Pontosan így szól! Ezzel gondolom minden kiskaput bezártak! Üdv: Brigi

Bejegyezve: 2016.02.28 - 09:21Marica írta:

Kedves Ancsi és Brigi! Tegnap betettem azt a rendeletszámot, amiben ezt a számunkra elfogadhatatlan és érthetetlen szabályt hozták. Egy csomó - apró betűs - pont, de nem sikerült kihámoznom közülük az idevágó fennforgást. Kérlek, olvassátok el Ti is, hátha találtok köztük valami támpontot. Ámbár a rendeletek indoklást nemigen tartalmaznak. Gondolom, szoktátok nézni a Dunán a Noé barátai -t. Kerestem a honlapján valami kapcsolat-lehetőséget, hogy Rátonyi Krisztát megkérjem, foglalkozzon valamelyik adásban a témával, de ilyen ott nincs. Van ellenben Krisztának facebook-oldala. Én nem vagyok facebookos, de ha Ti igen, javaslom, írjatok ott neki. Hátha sikerül valami közelebbit megtudnunk - de meg egyúttal megírhatnátok neki a véleményünket is!

E-mail
Bejegyezve: 2016.02.27 - 21:52Brigi írta:

A nagy önkormányzati állatkerteknek! Gondolom sajnálták azt hogy máshová is mennek látogatók!!! Lázadjunk!

Bejegyezve: 2016.02.27 - 19:10Ancsi írta:

Igen Marica!Nagyon vártam az indokot amiért ez megtörtént de ezt elhallgatták!Felzaklatott nagyon ez a hír Tényleg nem tudom hogy kinek ill. kiknek nem tetszett ez de gratulálok nekik mert ismét hoztak egy fantasztikus törvényt!Rengeteg ember örömét és boldogságát okozták éveken keresztül akik legalább így közel kerülhettek ezekhez a tündéri pici élőlényeknek akikhez az életben soha nem tudnak máshol csak az állatkertbe és most ezt is betiltották! Sajnos ez nem csak nekünk veszteség hanem Tiboréknak is!Jók kiszúrtak mindenkivel!

Bejegyezve: 2016.02.27 - 17:40Marica írta:

Kedves Ancsi! Gondolom, nem vagyunk egyedül az emiatti szomorúságunkkal. Igen, már én is láttam a híradót, de nagyon érdekelne az INDOK, ami miatt hozták ezt az új rendeletet! Nem tudok róla ugyanis - ebben Tibor is nyilván megerősíthet -, hogy bármi fertőzés vagy baleset előfordult volna az elmúlt években a vadállat-kölykök simogatása kapcsán! Ha ugyanis ilyesmi megesett volna, azt azon nyomban hírül adták volna! Akkor meg vajon ki(ke)t és miért irritált, hogy volt olyan MAGÁNZOO, ahová ez a lehetőség tömegesen vonzotta a látogatókat???

E-mail
Bejegyezve: 2016.02.27 - 17:06Ancsi írta:

Kedves Marica! Igen sajnos így van ma volt a Híradóban! Rengeteg ember boldogságát köztük az enyémet is vették el!Imádom ezeket a tündéri macskákat Szerencsére tavaly az oroszlánokat sikerült és egyikük a kezembe is került!Minden vágyam ez volt!

Bejegyezve: 2016.02.26 - 20:07Marica írta:

Kedves Tibor! A honlapotokon változatlanul ez olvasható: Állatkertünk a sokaknak felejthetetlen élményt nyújtó kölyökállat simogatásokról ismert. Értesültem egy ezt a jövőben állítólag megtiltó törvényi változásról: 85/2015.(XII.17.)FM rendelet Általában nincsenek szövegértési problémáim, de ebben nem találom azt a passzust, ami ezt tartalmazza. Kérdezem: Ti erről mit tudtok? Nagyon várom a válaszodat! Üdvözlettel: Marica

E-mail
Bejegyezve: 2016.02.26 - 15:47
© Magán Zoo 2007-2015
Az oldal használatával Ön hozzájárul a cookie-k használatához. További információ