Főoldal Hírek Szolgáltatások Könyv rendelés Állataink Állásajánlat Galéria Örökbefogadás Vendégkönyv Elérhetőség Webkamera Interaktív térkép

Aktuális oldal megosztása

Facebook oldal
Látogatók

Jelenleg: 27
Ma: 788
Tegnap: 2253
Összesen: 6786504
Összes találat: 17347662
Vendégkönyv

2018-as akció: Szülinapi ajándék!!!

Minden, a családjával, szüleivel, nagyszüleivel érkező gyermek, akinek az állatkertünk látogatásának napján van a születésnapja, ingyenesen látogathatja az állatkertet. Ezt igazolni kell a szülőnek a megfelelő igazolvánnyal vagy okirattal. Személyi igazolvány, anyakönyvi kivonat vagy ami alkalmas a szülinap igazolására.
Dedika írta:

Kedves Állatkert. Most látogattuk meg magukat harmadjára, de először az új állatkertben. Nekünk kicsit jobban tetszett a másik, hiányzik a zöld, a fák és a hangulatos filagóriák. Nagyon szép lett a játszótér, de hiányolom a zöld füvet, kicsit eltúlozták a homokozást, tele volt a szemünk vele. Kerestük az állatokat, főleg a kis simogatható vadmacskákat, de most az sem született. A majmok nagyon aranyosak, és szórakoztatóak. Sok játékuk van, ettől vidámak. Köszönjük a lehetőséget.

Bejegyezve: 2016.04.17 - 12:14Sipos Mihály írta:

Kedves Tibi! Itt is Nagyon Boldog Névnapot Kívánok Neked sok-sok szeretettel!

Bejegyezve: 2016.04.14 - 22:09Vizilovakkalvagyok írta:

Buborékot nagyon sajnáljuk, szerettük volna látni. Azt mondták már minden megvan hozzá mégis eladták.

Bejegyezve: 2016.04.10 - 17:40Kádár Csaba írta:

Ma voltam a vadasparkba. Hát a véleményem meg van de csak röviden. Átmentem mert szerettem volna örökbe fogadni, a kasszánál megkérdeztem a jegyárust van e bent gondnok vagy valaki, azt mondta igen. Hát én körbejártam de senkit sem találtam egy hölgy volt a lovaknál meg egy másik aki a mellék helységet takarította. Szerettem volna beszélni a tulajjal miszerint a törvény kijátszható hivatalosan de nem tudtam vele beszélni sem telefonon sem ott nem találtam. A szívem szakad meg hogy egy hülye törvény miatt nem lehet bemenni de ki vannak téve a képek hogy mások ölelgetik, ez nagyon rosszul esett. Egyébként a törvény nem mondja ki hogy saját tulajdonodhoz nem mehetsz be. Ezt azért írom mert vettem volna egy oroszlánt sok helyen hozzá lehet jutni, de mivel az otthonom nem alkalmas az elhelyezéséhez szerettem volna megbeszélni vele hogy náluk lett volna elhelyezve, de papír szerint a nevemen lenne. Ez bonyolult és nem enged annyi karaktert kiírni hogy ide levezessem.


Magán Zoo válasza:

Kedves Kádár Csaba! Sokat gondolkoztam, hogy válaszoljak e, érdemes e vitatkozni, lavinát indítani? Amit említ, hogy keresett, ez vagy nyitás előtt, vagy zárás környékén lehetett, mert főleg akkor takarítják a mosdót. Higgye el van feladat az állataink között nekem is, azért nem ér el telefonon. Vagy azt gondolta, ha bejön, akkor ott sétálgatok az állatok között és nézegetem őket? Sok munkánk van abban, hogy ilyen körülmények fogadják a vendégeinket és még így sem mindenki elégedett. Csak ennyire vagyunk képesek. Ha kérte volna a lovaknál tartózkodó hölgyet, előkerítenek és tudtunk volna beszélni. Ami a legfőbb! Ne ránk haragudjon a rendelet miatt, van ezzel elég bajunk nekünk is hanem arra, aki ezt megalkotta. A Földművelésügyi Minisztériumra. Annyira nem tehetünk erről mint Ön. Oroszlánt szeretne venni? Tudja e, hogy az nem egy kilogramm kenyérrel azonos? (mart valahogy úgy említi) Tudja e milyen költsége van évente egy oroszlánnak? Milyen engedélyek kellenek hozzá? Még ha nálunk tartja is. De hol? Melyik engedélyezett kifutóban, milyen engedélyek alapján? Ne a mi vendégkönyvünkbe írjon negatív kritikát, hanem azt célozza meg akire igazán haragszik. Kérem megértését, üdvüzlettel: a tulajE-mail
Bejegyezve: 2016.04.09 - 20:12Róbert írta:

Köszönöm azt a sok kellemes napot, amit az abonyi állatkertben töltöttem. Örülök, hogy találkozhattam Buborékkal. Most szomorú vagyok, hogy mindennek vége, mert Buborék nélkül nem olyan ez az állatkert, mint volt. Én fogadalmat tettem és be is tartom. Soha nem fogok ellátogatni Felsőlajosra az állatkertbe.

Bejegyezve: 2016.04.06 - 19:44Karesz 33 írta:

Köszönöm hogy hírt adtak Buborékról a vízilóról így továbbra is az ország egyik kedvenc állatkertjének tartom önöket és ígérem hogy hamarosan ellátogatok majd újra önökhöz csak most Felsőlajosra és nem a megszokott Abonyi kertjükbe. Üdv: az egyik rajongójuk.

E-mail
Bejegyezve: 2016.04.06 - 19:39Ancsi írta:

Kedves Tibor!Szomorú hogy egyszerűen nem hagynak békén benneteket és ennyi segítség mellett sem kaptok engedélyeket!Sajnos az irigység sok mindenre képes! Sajnálom ami történt de tényleg Buborék további életét kellett figyelembe venni és ez volt számára a legjobb megoldás!Elhiszem hogy hihetetlen nehéz volt ez a döntés mert nagyon a szívetekhez nőtt ez a cuki kis állatka(nekem aranyhalaim vannak de megsirattam mikor elment pedig csak 1 pici halacska de nagyon hiányzik) De erősek vagytok és majd tovább él bennetek a kicsi utódjukban!Kívánom sikerüljön mindent amit szeretnétek!

Bejegyezve: 2016.04.06 - 12:32simon veronika írta:

Kedves Tibor! Köszönet a szép és megható tájékoztatásért. A könnyeim folynak. 2015 december 30-án azért még megsimogattam, mint mindig, ha Nála jártam.A születésnapján remélem meg tudom látogatni és azt is remélem, hogy megismer. Hozzám mindig odacammogott, ha nevén szólítottam. Nem tudom van-e a világon még ilyen kedves víziló, akit simogatni lehetett. Az én érzelmi világomba mély nyomot hagyott. Nagyon szép az új helye, remélem boldog lesz.

Bejegyezve: 2016.04.06 - 05:42N. írta:

Üdv! Úgy elmentem volna ma az első évfordulóra, de pont most műszakizzák a kocsimat. Kíváncsi vagyok mi változott egy év alatt, remélem minden rendben van! Jó munkát továbbra is! Még annyit hozzátennék, szomorú hogy az emberek nagy része csak addig érdeklődik az állatok iránt míg azok kicsik és védtelenek. Valamiért nem tudtam ezt kihagyni. Biztosan még a legutolsó menhelyi kiruccanás gépel belőlem.

Bejegyezve: 2016.04.04 - 07:09Fülöp Gergely írta:

Nagyon jól éreztük magunkat, családosoknak is kellemes kikapcsolódás. A park mérete kisgyerekeseknek tökéletes, kényelmesen bejárható, a játszótér pedig igazán klassz. Köszönjük az élményt!

Bejegyezve: 2016.04.02 - 15:22karesz 33 írta:

Buborék vissza került haza Pécsre vagy hova lett mert nem látom róla sehol a híreket hogy mi történt vele.

E-mail
Bejegyezve: 2016.04.01 - 17:07Simon Veronika írta:

Buborék végleg elment?

Bejegyezve: 2016.04.01 - 16:07Marica írta:

Ugye valahol a honlapon megjelenik majd, hogy mikortól meddig és milyen kölyökállat simogatására lesz MÉGIS alkalom valamiképpen Felsőlajoson? Vagy a rendelet ide is és minden formát tekintve vonatkozik?

E-mail
Bejegyezve: 2016.03.31 - 10:54Viki írta:

Ma voltunk az állatkertben a 4 éves kisfiammal. Nagy öröm számomra amikor azt látom az Ő arcán az állatok iránt amit én is érzek! Köszönet az állatkert teljes dolgozógárdájának!!! Még biztosan előfordulunk nálatok!

Bejegyezve: 2016.03.28 - 21:34Mi-mi írta:

Akinek 3 alfajtiszta (!) szibériai tigris, 2 fehér oroszlán és 2 fehér tigris csak egy középszerű élményt ad, az valószínűleg közel sincs tisztában azzal, hogy micsoda kincseket látott, amik nemhogy Magyarországon, de még a világ állatkertjeiben is ritkaságnak számítanak! Nem mindegy a vérvonal!

Bejegyezve: 2016.03.16 - 11:15Pákozdi írta:

Nekem kellemes volt, de kellemesebb lett volna ha nincs belépő mert drágának tűnik. Keveset látok érte. De azért egyszer megnézhető volt.

Bejegyezve: 2016.03.15 - 11:29dr. Nyerges-Bohák Zsófia írta:

Kedves Magán zoo csapat! Tegnap voltunk állatkertjükben, és leesett az állunk milyen csodálatos környezetben és színvonalon tartják állataikat! Köszönjük az élményt, csak így tovább! Egy megjegyzésem lenne: a lovakról le lehetne venni a kötőféket. Látszik, hogy az összes éjjel-nappal kötőfékben van, és már kidörzsölte az orrhátukat a szíj. Én sem gondolom, hogy kifejezetten fájna nekik, de nem esztétikus egy állatkertben az ilyesmi! De ez csak egy apróság, egyébként az egész szuper jó volt, biztosan el fogunk látogatni többször is Önökhöz, és ajánljuk másoknak is a Magánzoo-t! Üdvözlettel, Nyerges-Bohák Zsófi

E-mail
Bejegyezve: 2016.03.14 - 15:45Anikó írta:

A tigriseknek tenger vizet töltöttetek a medencébe?

Bejegyezve: 2016.03.05 - 15:10Törzslátogató írta:

Én juszt azért is megyek! Nehogy már egy paragrafus tartson otthon... max. viszek egy széket és letáborozok az adott kifutó elé, ahol a kölykök lesznek. És mint egy mozit, nézem egész nap Ezt máshol amúgy sem tehetném meg... Az élmény meg így is, úgy is felejthetetlen!

Bejegyezve: 2016.03.03 - 08:26Törzslátogató írta:

Hát igen, sajnos így már teljesen más a leányzó fekvése. Hozhatnak akármilyen törvényi szabályozást, a MagánZoo akkor is messzemenően Magyarország LEGJOBB állatparkja! Itt nem csak egyszerűen állatok vannak, hanem olyan élőlények, akik a szemünk láttára nőttek fel és akiknek ismerjük a történetét. És ha valaki még sosem járt itt, biztos talál egy látogatót vagy gondozót, aki szívesen mesél neki, ezáltal közelebb hozva ezt a világot. Halkan jegyzem meg, miután tavaly (összesen) 8 simogatáson vettem részt, már nem is ártott valami szabályozás, mert kezdett hisztériába fordulni a dolog. Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy egyetértenék a törvény bármelyik betűjével is! Tiboréknak eddig sem volt könnyű dolguk, de ez csak még nagyobb szintre emeli a Parkot és mivel már megtanultak (megtanították őket) küzdeni, ez az akadály sem lesz számukra legyőzhetetlen!

Bejegyezve: 2016.03.03 - 08:23Anti írta:

Kedves Látogatótársak! Sajnos a törvény pontosan fogalmaz, a korábban idézett részen felül a 16. paragrafus 4.b. pontjában ez olvasható: Különösen veszélyes és közepesen veszélyes állatfaj egyedének tartása, illetve bemutatása során a látogatók, illetve illetéktelen személyek nem kerülhetnek fizikai kapcsolatba az egyeddel. A teljes szöveg itt megtalálható (köszönöm Timinek), az idézet a 31. oldalról van: http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK15199.pdf És a tigris, oroszlán (valamint az összes nagymacska) és a kedvenc vízilounk is a különösen veszélyes kategóriába tartozik: 7.7. oroszlán (Panthera leo) 7.8. tigris (Panthera tigris) 7.9. leopárd (Panthera pardus) 7.10. jaguár (Panthera onca) 7.11. hópárduc (Uncia uncia) 7.12. gepárd (Acinonyx jubatus) 7.13. puma (Puma concolor) 7.22. vízilófélék összes faja (Hippopotamidae spp.) Magát a bemutatót is engedélyhez és további személyi és tárgyi feltételekhez kötötték, ezzel nem könnyítve meg a Tiborék dolgát.

Bejegyezve: 2016.03.02 - 20:49Törzslátogató írta:

Állatkertben létesített állatsimogatóban... Olyan állatsimogató, amiről a paragrafus szól, sosem volt sem Abonyban, sem Felsőlajoson. Hiszen egyik helyen sem lehetett bemenni a kis-nagymacskák közé, nem életvitelszerűen éltek ott... Ha esetleg kihozták ennek a passzusnak a végrehajtási törvényét, ott lehetne pontosabban elolvasni a dolgokat, de az ide bemásolt paragrafus alapján sem a látogatóknak, sem Tiboréknak nincs félnivalójuk. Tiborék nem állatsimogatóként tartják a kölyökállat-simogatásokat. Majd ha fogják a kisoroszlán/kistigrist, beteszik egy kifutóba, ahová akkor, amikor akar, ahány ember, amennyi akar, annyi ideig, ameddig akar stb. megy be, na akkor már hatálya alá fog esni, addig nem... Tudom, hogyan működnek ezek a simogatások, Zuri óta nem volt olyan picur, akit ne dögönyöztem volna meg.

Bejegyezve: 2016.02.28 - 16:01Marica írta:

Kedves Brigi, köszi az infót, akkor ez viszont nyilván vegytiszta irigység a részükről! Azért jó lenne, ha pl. Tibor is megszólalna az ügyben, mert ő hitelt érdemlően meg tudná mondani, hogy a látogatók ilyen módon áradó szeretete bármilyen módon hátrányt jelentett-e az állatkölyköknek! Egyébként én ismerek még egy másik magán állatkertet is, ahol ez a lehetőség minden évben bevett gyakorlat volt eddig. Ott is nagyon odafigyeltek arra, hogy a kicsiket ne fárasszák ki, ezért csak napi 2x kb. 2 órányi lehetőség volt bemehetni közéjük, megsimogatni őket, fényképezkedni velük. Meggyőződésem, hogy nem az állatok túlzott féltése, sokkal inkább a látogatók érdeklődésével arányos BEVÉTEL elirigylése vezette a rendelet proponálóit és megalkotóit!

E-mail
Bejegyezve: 2016.02.28 - 14:32Marica írta:

Az aláírásgyűjtés jó ötlet, de NEM CSAK a facebookon kéne lehetőség rá, mert ott nincs fenn mindenki, aki ebben szívesen részt venne. Persze nyilván elsősorban ott, mivel azt nagyon sokan olvassák. Én sajnos nem tudom a módját és a helyét egy ilyen indításának, de ha valaki ért hozzá és megcsinálja, az ismerőseim között lelkesen propagálnám.

E-mail
Bejegyezve: 2016.02.28 - 14:16Ancsi írta:

Én is olvastam ezt a paragrafust nagyon szomorú és egyben bosszantó ez az egész! Mindig is irigyek voltak erre a csodálatos Magán Zoo-ra hogy saját erőforrásból mindenféle segítség nélkül ezt létre tudták hozni!Na meg persze hogy az országban egyedülálló volt hogy minden évben több kölyköt is felneveltek és persze hatalmas látogatottsága volt ez biztos nem tetszett nagyon sok mindenkinek többek közt az Önkormányzati állatkerteknek!Büszke vagyok Tiborra és persze a kis családjára is hogy ennyire szeretik és tisztelik is az állatokat több szeretet nem is kaphatnának mástól!Remélem lesz valami megoldás de sajna Ők egyedül kevesek ehhez lehet aláírás gyűjtésbe kéne kezdeni hiszem hogy rengeteg ember van aki érthetetlenül áll most mindehhez

Bejegyezve: 2016.02.28 - 11:39Brigi írta:

A zöldek biztos ,hogy benne vannak ,illetve biztosan tudom,hogy hogy el lett küldve a tervezet az önkormányzati állatkerteknek véleményezésre ,és ez kifejezett kérésük volt ,hogy tartalmazza ezt a passzustzeknek vélemémye

Bejegyezve: 2016.02.28 - 10:05Marica írta:

Kedves Brigi, köszönöm, hogy kikerested. Most már csak azt kéne kiderítenünk, hogy ez az Országos Állatvédő Egyesület kezdeményezésére született rendelet-e, vagy az ötlete máshonnét ered...

E-mail
Bejegyezve: 2016.02.28 - 09:59Brigi írta:

27paragrafus (4) )/A Állatkertben létesített állatsimogatóban kizárólag háziasított fajok ,illetveolyan egyedei helyezhetőek el ,amelyek számára nem jelent fizikai és pszichikai megterhelést az emberekkel való napi érintkezés. Állatsimogatóban veszélyes állat,illetve nem ivarérett a szülőállattól elválasztott egyed nem helyezhető el! Pontosan így szól! Ezzel gondolom minden kiskaput bezártak! Üdv: Brigi

Bejegyezve: 2016.02.28 - 09:21Marica írta:

Kedves Ancsi és Brigi! Tegnap betettem azt a rendeletszámot, amiben ezt a számunkra elfogadhatatlan és érthetetlen szabályt hozták. Egy csomó - apró betűs - pont, de nem sikerült kihámoznom közülük az idevágó fennforgást. Kérlek, olvassátok el Ti is, hátha találtok köztük valami támpontot. Ámbár a rendeletek indoklást nemigen tartalmaznak. Gondolom, szoktátok nézni a Dunán a Noé barátai -t. Kerestem a honlapján valami kapcsolat-lehetőséget, hogy Rátonyi Krisztát megkérjem, foglalkozzon valamelyik adásban a témával, de ilyen ott nincs. Van ellenben Krisztának facebook-oldala. Én nem vagyok facebookos, de ha Ti igen, javaslom, írjatok ott neki. Hátha sikerül valami közelebbit megtudnunk - de meg egyúttal megírhatnátok neki a véleményünket is!

E-mail
Bejegyezve: 2016.02.27 - 21:52Brigi írta:

A nagy önkormányzati állatkerteknek! Gondolom sajnálták azt hogy máshová is mennek látogatók!!! Lázadjunk!

Bejegyezve: 2016.02.27 - 19:10
© Magán Zoo 2007-2015
Az oldal használatával Ön hozzájárul a cookie-k használatához. További információ