Főoldal Hírek Szolgáltatások Könyv rendelés Állataink Állásajánlat Galéria Örökbefogadás Vendégkönyv Elérhetőség Webkamera Interaktív térkép

Aktuális oldal megosztása

Facebook oldal
Látogatók

Jelenleg: 10
Ma: 227
Tegnap: 1844
Összesen: 6337464
Összes találat: 16396642
Vendégkönyv

Felsőlajoson minden nap nyitva tart állatkertünk!

Cím: 6055 Felsőlajos, Benei-dűlő (térkép az elérhetőség menüpontban)
Törzslátogató írta:

Én juszt azért is megyek! Nehogy már egy paragrafus tartson otthon... max. viszek egy széket és letáborozok az adott kifutó elé, ahol a kölykök lesznek. És mint egy mozit, nézem egész nap Ezt máshol amúgy sem tehetném meg... Az élmény meg így is, úgy is felejthetetlen!

Bejegyezve: 2016.03.03 - 08:26Törzslátogató írta:

Hát igen, sajnos így már teljesen más a leányzó fekvése. Hozhatnak akármilyen törvényi szabályozást, a MagánZoo akkor is messzemenően Magyarország LEGJOBB állatparkja! Itt nem csak egyszerűen állatok vannak, hanem olyan élőlények, akik a szemünk láttára nőttek fel és akiknek ismerjük a történetét. És ha valaki még sosem járt itt, biztos talál egy látogatót vagy gondozót, aki szívesen mesél neki, ezáltal közelebb hozva ezt a világot. Halkan jegyzem meg, miután tavaly (összesen) 8 simogatáson vettem részt, már nem is ártott valami szabályozás, mert kezdett hisztériába fordulni a dolog. Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy egyetértenék a törvény bármelyik betűjével is! Tiboréknak eddig sem volt könnyű dolguk, de ez csak még nagyobb szintre emeli a Parkot és mivel már megtanultak (megtanították őket) küzdeni, ez az akadály sem lesz számukra legyőzhetetlen!

Bejegyezve: 2016.03.03 - 08:23Anti írta:

Kedves Látogatótársak! Sajnos a törvény pontosan fogalmaz, a korábban idézett részen felül a 16. paragrafus 4.b. pontjában ez olvasható: Különösen veszélyes és közepesen veszélyes állatfaj egyedének tartása, illetve bemutatása során a látogatók, illetve illetéktelen személyek nem kerülhetnek fizikai kapcsolatba az egyeddel. A teljes szöveg itt megtalálható (köszönöm Timinek), az idézet a 31. oldalról van: http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK15199.pdf És a tigris, oroszlán (valamint az összes nagymacska) és a kedvenc vízilounk is a különösen veszélyes kategóriába tartozik: 7.7. oroszlán (Panthera leo) 7.8. tigris (Panthera tigris) 7.9. leopárd (Panthera pardus) 7.10. jaguár (Panthera onca) 7.11. hópárduc (Uncia uncia) 7.12. gepárd (Acinonyx jubatus) 7.13. puma (Puma concolor) 7.22. vízilófélék összes faja (Hippopotamidae spp.) Magát a bemutatót is engedélyhez és további személyi és tárgyi feltételekhez kötötték, ezzel nem könnyítve meg a Tiborék dolgát.

Bejegyezve: 2016.03.02 - 20:49Törzslátogató írta:

Állatkertben létesített állatsimogatóban... Olyan állatsimogató, amiről a paragrafus szól, sosem volt sem Abonyban, sem Felsőlajoson. Hiszen egyik helyen sem lehetett bemenni a kis-nagymacskák közé, nem életvitelszerűen éltek ott... Ha esetleg kihozták ennek a passzusnak a végrehajtási törvényét, ott lehetne pontosabban elolvasni a dolgokat, de az ide bemásolt paragrafus alapján sem a látogatóknak, sem Tiboréknak nincs félnivalójuk. Tiborék nem állatsimogatóként tartják a kölyökállat-simogatásokat. Majd ha fogják a kisoroszlán/kistigrist, beteszik egy kifutóba, ahová akkor, amikor akar, ahány ember, amennyi akar, annyi ideig, ameddig akar stb. megy be, na akkor már hatálya alá fog esni, addig nem... Tudom, hogyan működnek ezek a simogatások, Zuri óta nem volt olyan picur, akit ne dögönyöztem volna meg.

Bejegyezve: 2016.02.28 - 16:01Marica írta:

Kedves Brigi, köszi az infót, akkor ez viszont nyilván vegytiszta irigység a részükről! Azért jó lenne, ha pl. Tibor is megszólalna az ügyben, mert ő hitelt érdemlően meg tudná mondani, hogy a látogatók ilyen módon áradó szeretete bármilyen módon hátrányt jelentett-e az állatkölyköknek! Egyébként én ismerek még egy másik magán állatkertet is, ahol ez a lehetőség minden évben bevett gyakorlat volt eddig. Ott is nagyon odafigyeltek arra, hogy a kicsiket ne fárasszák ki, ezért csak napi 2x kb. 2 órányi lehetőség volt bemehetni közéjük, megsimogatni őket, fényképezkedni velük. Meggyőződésem, hogy nem az állatok túlzott féltése, sokkal inkább a látogatók érdeklődésével arányos BEVÉTEL elirigylése vezette a rendelet proponálóit és megalkotóit!

E-mail
Bejegyezve: 2016.02.28 - 14:32Marica írta:

Az aláírásgyűjtés jó ötlet, de NEM CSAK a facebookon kéne lehetőség rá, mert ott nincs fenn mindenki, aki ebben szívesen részt venne. Persze nyilván elsősorban ott, mivel azt nagyon sokan olvassák. Én sajnos nem tudom a módját és a helyét egy ilyen indításának, de ha valaki ért hozzá és megcsinálja, az ismerőseim között lelkesen propagálnám.

E-mail
Bejegyezve: 2016.02.28 - 14:16Ancsi írta:

Én is olvastam ezt a paragrafust nagyon szomorú és egyben bosszantó ez az egész! Mindig is irigyek voltak erre a csodálatos Magán Zoo-ra hogy saját erőforrásból mindenféle segítség nélkül ezt létre tudták hozni!Na meg persze hogy az országban egyedülálló volt hogy minden évben több kölyköt is felneveltek és persze hatalmas látogatottsága volt ez biztos nem tetszett nagyon sok mindenkinek többek közt az Önkormányzati állatkerteknek!Büszke vagyok Tiborra és persze a kis családjára is hogy ennyire szeretik és tisztelik is az állatokat több szeretet nem is kaphatnának mástól!Remélem lesz valami megoldás de sajna Ők egyedül kevesek ehhez lehet aláírás gyűjtésbe kéne kezdeni hiszem hogy rengeteg ember van aki érthetetlenül áll most mindehhez

Bejegyezve: 2016.02.28 - 11:39Brigi írta:

A zöldek biztos ,hogy benne vannak ,illetve biztosan tudom,hogy hogy el lett küldve a tervezet az önkormányzati állatkerteknek véleményezésre ,és ez kifejezett kérésük volt ,hogy tartalmazza ezt a passzustzeknek vélemémye

Bejegyezve: 2016.02.28 - 10:05Marica írta:

Kedves Brigi, köszönöm, hogy kikerested. Most már csak azt kéne kiderítenünk, hogy ez az Országos Állatvédő Egyesület kezdeményezésére született rendelet-e, vagy az ötlete máshonnét ered...

E-mail
Bejegyezve: 2016.02.28 - 09:59Brigi írta:

27paragrafus (4) )/A Állatkertben létesített állatsimogatóban kizárólag háziasított fajok ,illetveolyan egyedei helyezhetőek el ,amelyek számára nem jelent fizikai és pszichikai megterhelést az emberekkel való napi érintkezés. Állatsimogatóban veszélyes állat,illetve nem ivarérett a szülőállattól elválasztott egyed nem helyezhető el! Pontosan így szól! Ezzel gondolom minden kiskaput bezártak! Üdv: Brigi

Bejegyezve: 2016.02.28 - 09:21Marica írta:

Kedves Ancsi és Brigi! Tegnap betettem azt a rendeletszámot, amiben ezt a számunkra elfogadhatatlan és érthetetlen szabályt hozták. Egy csomó - apró betűs - pont, de nem sikerült kihámoznom közülük az idevágó fennforgást. Kérlek, olvassátok el Ti is, hátha találtok köztük valami támpontot. Ámbár a rendeletek indoklást nemigen tartalmaznak. Gondolom, szoktátok nézni a Dunán a Noé barátai -t. Kerestem a honlapján valami kapcsolat-lehetőséget, hogy Rátonyi Krisztát megkérjem, foglalkozzon valamelyik adásban a témával, de ilyen ott nincs. Van ellenben Krisztának facebook-oldala. Én nem vagyok facebookos, de ha Ti igen, javaslom, írjatok ott neki. Hátha sikerül valami közelebbit megtudnunk - de meg egyúttal megírhatnátok neki a véleményünket is!

E-mail
Bejegyezve: 2016.02.27 - 21:52Brigi írta:

A nagy önkormányzati állatkerteknek! Gondolom sajnálták azt hogy máshová is mennek látogatók!!! Lázadjunk!

Bejegyezve: 2016.02.27 - 19:10Ancsi írta:

Igen Marica!Nagyon vártam az indokot amiért ez megtörtént de ezt elhallgatták!Felzaklatott nagyon ez a hír Tényleg nem tudom hogy kinek ill. kiknek nem tetszett ez de gratulálok nekik mert ismét hoztak egy fantasztikus törvényt!Rengeteg ember örömét és boldogságát okozták éveken keresztül akik legalább így közel kerülhettek ezekhez a tündéri pici élőlényeknek akikhez az életben soha nem tudnak máshol csak az állatkertbe és most ezt is betiltották! Sajnos ez nem csak nekünk veszteség hanem Tiboréknak is!Jók kiszúrtak mindenkivel!

Bejegyezve: 2016.02.27 - 17:40Marica írta:

Kedves Ancsi! Gondolom, nem vagyunk egyedül az emiatti szomorúságunkkal. Igen, már én is láttam a híradót, de nagyon érdekelne az INDOK, ami miatt hozták ezt az új rendeletet! Nem tudok róla ugyanis - ebben Tibor is nyilván megerősíthet -, hogy bármi fertőzés vagy baleset előfordult volna az elmúlt években a vadállat-kölykök simogatása kapcsán! Ha ugyanis ilyesmi megesett volna, azt azon nyomban hírül adták volna! Akkor meg vajon ki(ke)t és miért irritált, hogy volt olyan MAGÁNZOO, ahová ez a lehetőség tömegesen vonzotta a látogatókat???

E-mail
Bejegyezve: 2016.02.27 - 17:06Ancsi írta:

Kedves Marica! Igen sajnos így van ma volt a Híradóban! Rengeteg ember boldogságát köztük az enyémet is vették el!Imádom ezeket a tündéri macskákat Szerencsére tavaly az oroszlánokat sikerült és egyikük a kezembe is került!Minden vágyam ez volt!

Bejegyezve: 2016.02.26 - 20:07Marica írta:

Kedves Tibor! A honlapotokon változatlanul ez olvasható: Állatkertünk a sokaknak felejthetetlen élményt nyújtó kölyökállat simogatásokról ismert. Értesültem egy ezt a jövőben állítólag megtiltó törvényi változásról: 85/2015.(XII.17.)FM rendelet Általában nincsenek szövegértési problémáim, de ebben nem találom azt a passzust, ami ezt tartalmazza. Kérdezem: Ti erről mit tudtok? Nagyon várom a válaszodat! Üdvözlettel: Marica

E-mail
Bejegyezve: 2016.02.26 - 15:47Andrea írta:

A hétvégén szép idő volt és nagyon jó élménnyel távoztunk. Nagyon kellemes az új sokkal jobb mint Abonyban! Most, hogy már sokadszorra jártunk Felsőlajoson ez biztosan bebizonyosodott. Egyet hiányoltunk a büfét. Megszoktuk Kati finom forralt borát.Készültünk rá. De azért jövünk márciusban is.

Bejegyezve: 2016.02.16 - 09:58Gabor írta:

Kedves Állatpark! Azt szeretném kérdezni Tőletek, hogy jelenleg van-e lehetőség kis tigris simogatásra? Írtam Nektek emailt, de sajnos nem válaszoltatok rá. (Tudom biztos számtalan ilyen kérdés érkezik, és elég unalmas lehet erre válaszolni, én kizárólag abból a célból szerettem volna előre tájékozódni, hogy ha lehetséges, akkor kell-e/lehet-e előre időpontot folgalni?) Válaszotokat előre is köszönöm.

E-mail
Bejegyezve: 2016.02.01 - 13:38Noya írta:

Van rá lehetőség, hogy nektek adjuk az 1%-unkat?

E-mail
Bejegyezve: 2016.02.01 - 13:19Attila írta:

Tisztelt Állatkert! Az abonyi állatkert mikor van nyitva? Meg szeretném látogatni Buborékot.

E-mail
Bejegyezve: 2016.01.30 - 08:31Riciske írta:

Ez park és nem kert. Így lehet.

Bejegyezve: 2016.01.27 - 20:12Zsuzsa írta:

Most olvastam, hogy jan. 16-tól érvényes egy rendelet, mi szerint nem szabad állatot símogatni állatkertben. Igaz ez? Akkor többet nem símogathatjuk meg a kisoroszlánokat, kistigriseket, ha lesznek?

Bejegyezve: 2016.01.24 - 21:56Ricsike írta:

Mohan - a fehér tigrisek alapító atyja - Rewa maharadzsájának fehér tigrise volt. 1951-ben 9 hónapos kölyökként találta a maharadzsa, anyjával és három testvérével, akik általános színűek voltak. Sajnos egy vadászparty keretében a fehér kölyök kivételével mindegyiket lelőtték. (Egyperces néma felállás) A Mohan szó varázslót jelent. Miután a fogságba ejtése során megharapott egy férfit, bunkóval fejbeverték, majd felelőtlenül ütlegelték. Miután magához tért egy használaton kívüli palota - Govindgarh - hátsó udvarában lett elszállásolva. (forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/Captive_white_tigers) Nagyon jó lett az út minősége!

Bejegyezve: 2016.01.13 - 20:32Lelkeske írta:

Köszönjük szépen a fehér tigris kamerát Kész valóság-show: az oroszlán nézi a tigrist, a tigris nézi a tevét, a teve meg mindkettejüket.

Bejegyezve: 2016.01.12 - 15:52Papp-Daridai Andrea írta:

Kedves Tibor és Minden Dolgozó! Boldog 2016-os évet kívánok Önöknek és állatkáiknak is! :) Andrea

E-mail
Bejegyezve: 2016.01.04 - 12:49Gyöngyi, Csilla és Marika néni írta:

Boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk! Puszi: Gyöngyi, Csilla és Marika néni

Bejegyezve: 2015.12.24 - 16:51Edina írta:

Aki a szokottnál is különlegesebb élményre vágyik, most látogasson el Felsőlajosra. Miután a téli időjárás miatt törvényszerűen kevesebb a látogató, nagyon örülnek mindenkinek, a szokásosnál is közvetlenebbek és érdeklődőbbek az állatok. Shakirát majdnem hazahoztuk… meg Janát is… meg az őzikét… meg a lógó fülű kecskét… de nem fértek be az autóba! A bekötőút hihetetlenül jól járható, jobb mint nyáron. A homokos talaj nem ragad, nem tapad. Minden szempontból varázslatos hely, minden évszakban. Köszönjük!

Bejegyezve: 2015.12.21 - 09:12N. írta:

Rég voltam itt, kár hogy sötét van. Az oroszlán lát a sötétben, de néhány kamera nem! Hát nem fantasztikus? Lehet hogy elmegyek Afrikába, vagy nem! Ottis sötét van, de világit lámpa! Szeressük azz állatokat, ha az ember felnő rájön hogy nincs más csoda, esetleg amit szem nem lát és nem tudunk róla, védjük a természetet is, meg a biodiverzitást meg ne halgassunk azokra akik nem érdemesek rá. A megkeseredett emberek csak magukonn segí thetnek nemdebár? Sok love meg miegyéb, Norbert Abonyból

Bejegyezve: 2015.12.19 - 01:04remetei balázs írta:

Kedves MagánZoo ! Írtam egy levélkét a maganzoo@vipmail.hu címre, legyenek szívesek válaszolni. Köszönöm

Bejegyezve: 2015.12.07 - 11:45Róbert írta:

Én is nagyon örülök, hogy kamerán keresztül láthatom a nagy kedvencem Buborékot. Meglátogatni nem merem, mert félek, hogy nagyon szívbemarkoló élmény lenne látni ott őt egyedül, magányosan. Csatlakozom az előttem szólóhoz, én is fogadalmat tettem, amíg Buborék nem lesz az új helyen, addig nem megyek Felsőlajosra. Sajnálom, hogy így alakultak az események. Hiányoznak az állatok. Én a kezdetektől látogattam az abonyi állatkertet, amikor még nem volt Bubi, nem voltak oroszlánok, csak pár kedves állat.

Bejegyezve: 2015.12.05 - 11:10
© Magán Zoo 2007-2015
Az oldal használatával Ön hozzájárul a cookie-k használatához. További információ