Főoldal Hírek Szolgáltatások Könyv rendelés Állataink Állásajánlat Galéria Örökbefogadás Elérhetőség Webkamera Interaktív térkép

Aktuális oldal megosztása

Facebook oldal
Látogatók
Jelenleg: 12
Ma: 719
Tegnap: 2328
Összesen: 7399091
Összes találat: 19000676
Hírek

2019-es akció: Szülinapi ajándék!!!

Minden, a családjával, szüleivel, nagyszüleivel érkező gyermek, akinek az állatkertünk látogatásának napján van a születésnapja, ingyenesen látogathatja az állatkertet. Ezt igazolni kell a szülőnek a megfelelő igazolvánnyal vagy okirattal. Személyi igazolvány, anyakönyvi kivonat vagy ami alkalmas a szülinap igazolására.Figyelem! Ez a cikk régen frissült, ezért lehet, hogy már nem aktuális. Ha a témával kapcsolatos legfrissebb információkról szeretne tájékozódni, kattintson a Hírek menüpontra!


Muki
2014.12.29
MUKI ELTÁVOZOTT!
Sokat gondolkozik az ember ha egy-egy ilyen nem várt esemény megtörténik egy állatkert életében. Szabad-e, kell-e megosztani a nagyközönséggel. Természetesen kell! Mukit talán mindenki szerette! Nap mint nap rengeteg joghurtos doboz hevert a kifutójukban, mert szinte mindenki tudta, ez a kedvence. Talán akiknek a mobiltelefonjai a fogai között füstöltek el, azok nem kedvelték. Muki Pirivel, élettársával még 1999-ben kerültek hozzánk. Egy külföldi házaspártól kobozták el a hatóságok és a veszprémi állatkertbe kerültek. Ott pedig helyhiány miatt úgy gondolták, hogy Abonyban jó kezekben lesznek. Már Veszprémben nagyon szerették a gondozók a két Emse makákó majmot. Átlagéletkora ennek a fajtáknak kb. 25-26 év. Azt tudjuk, hogy állatkerti körülmények között mindig tovább élnek az állatok. Így volt ez vele is, 29 évet élt. Éppen Karácsony szentestéjén beszéltük, hogy nagyon jó étvággyal fogyasztja a gyümölcsöt, annak ellenére, hogy már 4 éve minden foga kihullott, hogy már nem igazán megy magasra, csak a kedvenc pihenőjén üldögél, de bíztunk benne, hogy magas kora ellenére még megéri a tavaszt. Karácsony másnapján elaludt. Örökre. Nem volt beteg, csak öreg. Nem dobja többet a szeretet pusziját, amit minden egyes reggel etetéskor, vagy csak a rendszeres „vizit” alkalmával tett, jelezve, oda kell, hogy menjünk. És amely gesztust minden vendégünk ismerte, szerette. Országunkban csak két helyen tartanak emse makákó majmokat, mert olyan „népszerűtlen fajta” állatkerti körökben, mégis közel 20 éves működésünk során talán ez eddigi legnagyobb veszteségünk. Aludj, kicsi Muki!
Magan Zoo

© Magán Zoo 2007-2015
Az oldal használatával Ön hozzájárul a cookie-k használatához. További információ